Stichting SPOKEN

  • artwork
  • content
  • marketing
  • social media

Om het jaar organiseert Stichting SPOKEN een awardtraject voor woordkunstenaars afgewisseld met de SPOKEN Show, een avond die helemaal draait om spoken word. Alles met als doel de performers een podium te geven en het publiek voor het genre te vergroten. En dat dat publiek er ook komt, dat is aan ons.

promobeeld
sfeerbeeld stage

Team Eskimo°s verzorgt sinds 2017 alle marketing, communicatie en ontwerp voor de SPOKEN Events. Van het meedenken over de koers van de stichting voor komende jaren tot het creëren van uitgesproken content en social media-management. 

Ongekunsteld maar zeer doordacht, zo zou je de teksten van spoken word-artiesten kunnen uitleggen. Het genre is nog niet geïnstitutionaliseerd en neemt daardoor vele verrassende vormen aan.

Dit was inspiratie voor de visuele restyle die we last-minute doorvoerden voordat de SPOKEN Awards 2017 losbarstten. De foto’s van de artiesten knallen het papier af door (per evenement andere) frisse kleuren met donkere achtergrond. Extra expressie wordt toegevoegd door de grove penseelstreken en no-nonsense handwritten typografie.

‘Ongekunsteld maar zeer doordacht, zo zou je spoken word kunnen uitleggen.’

de awards
flyer 2018

Het genre spoken word kent talloze variaties en interpretaties die wij mogen presenteren aan potentiëel publiek. Dat betekent dus: on-ein-dig veel input om content te bedenken. Een cadeautje voor ons als creatief team. 

flyer 2017
toi toi toi

sfeerimpressie